PMDG 737 AUTOPILOT

Discussions and general chat

Moderator: RussDirks

Post Reply
KrazypiloT13
Posts: 5
Joined: Wed Sep 02, 2015 9:39 am

PMDG 737 AUTOPILOT

Post by KrazypiloT13 » Wed Sep 02, 2015 10:12 am

Hi

i just bought fsforce last week and wow what a great program! :P i have a question regarding the 737ngx autopilot (i use FSX) i own the iris flight yoke and the fsforce iris yoke addon how can i turn on the autopilot?? i cant get it to connect :( ... do i have to edit something? the autopilot on small aircraft do work but not on the NGX i know it has its own autopilot code.. i search the forum and google but i cant seem to find an answer on this issue im having. (im also having this problem with the airbus X 319)

Ivan

RussDirks
Site Admin
Posts: 659
Joined: Sat Sep 13, 2003 1:18 pm
Location: Chilliwack, Canada

Re: PMDG 737 AUTOPILOT

Post by RussDirks » Thu Sep 03, 2015 4:25 am

Hi. The autopilot follow feature is only guaranteed to work with aircraft that use the default FSX autopilot. As you mentioned, the 737ngx uses its own custom autopilot, so it FS Force is not able to sync with it.
Russel Dirks
Forum Moderator

KrazypiloT13
Posts: 5
Joined: Wed Sep 02, 2015 9:39 am

Re: PMDG 737 AUTOPILOT

Post by KrazypiloT13 » Thu Sep 03, 2015 5:37 am

thanx for the reply i spoke with kyle from iris and he direct me to you regarding this issue ... i dont mind if the autopilot follow is not working at the moment BUT my main concern is that i cant get the autopilot to engage ever since i got the fsforce wich for long flights or even short is essential... maybe it has to do with the trim? i have it on fsforce trim only...do i keep the trim bottons on fsx sim? or delete them? do you know if anyone else that uses the ngx are able to engage the autopilot normally using fsforce?

RussDirks
Site Admin
Posts: 659
Joined: Sat Sep 13, 2003 1:18 pm
Location: Chilliwack, Canada

Re: PMDG 737 AUTOPILOT

Post by RussDirks » Thu Sep 03, 2015 6:38 am

How are you attempting to engage the AP? Kotkey, or mouse click? If Hotkey, have you made sure that the hotkey does not conflict with any hotkeys defined in FS Force? Are you able to engage the AP with mouse clicks?
Russel Dirks
Forum Moderator

KrazypiloT13
Posts: 5
Joined: Wed Sep 02, 2015 9:39 am

Re: PMDG 737 AUTOPILOT

Post by KrazypiloT13 » Thu Sep 03, 2015 7:37 am

mouse click... no hot keys ... and no im not able to engage with mouse click its like a constant force battle with the trim i follow your steps regarding trim funtion add it them to the fsforce cfg...

RussDirks
Site Admin
Posts: 659
Joined: Sat Sep 13, 2003 1:18 pm
Location: Chilliwack, Canada

Re: PMDG 737 AUTOPILOT

Post by RussDirks » Thu Sep 03, 2015 8:34 am

Go into Addons / FSForce / Trim System, and set it to FSX. If that fixes the problem, create a special profile just for that aircraft, and set its trim system option to FSX. That way you don't always have to do it in the Addons menu.
Russel Dirks
Forum Moderator

KrazypiloT13
Posts: 5
Joined: Wed Sep 02, 2015 9:39 am

Re: PMDG 737 AUTOPILOT

Post by KrazypiloT13 » Fri Sep 04, 2015 6:57 pm

well i manage to engage it... i had to quit fsforce engage... and restart fsforce... i know you have the iris yoke have you had this problem with the 737pmdg??

twitchyrudder
Posts: 1
Joined: Sat Aug 06, 2016 8:48 am

Re: PMDG 737 AUTOPILOT

Post by twitchyrudder » Sat Aug 06, 2016 8:53 am

Hi, I don't know if your problem has already been resolved. I used a mix of FSForce trim and FSUIPC trim (force trim is much easier on turns). When you use FSForce trim, the position of the yoke registered by the aircraft is not centred. The NG autopilot logic requires the yoke to be centred in order to engage CMD modes. You need to either deactivate 'realistic AP engagement' somewhere in the aircraft configuration on the aircraft, or you need to reset your yoke to the centre pitch position (with aid of FSUIPC/default trim) in order to be able to engage any CMD mode.

KrazypiloT13
Posts: 5
Joined: Wed Sep 02, 2015 9:39 am

Re: PMDG 737 AUTOPILOT

Post by KrazypiloT13 » Tue Oct 24, 2017 12:24 am

thanx man it works perfect now =)

Michaeltoiff
Posts: 3
Joined: Mon Jul 09, 2018 9:11 pm

PMDG 737 AUTOPILOT

Post by Michaeltoiff » Sat Aug 04, 2018 7:42 am

Anyone using Accu-Feel for the PMDG MD-11 and have some pointers/suggestions on the settings?


Thanks
Michael

Post Reply